Telefonunuzdan silinen resimleri kurtarmak için cihazın root edilmesi gerekiyor. (ki garantisi bozuluyor). Bilgisayara kurtarma programı kurup telefonu seçme şansınız yok maalesef.
Kendi yaptığım uygulamayı paylaşıyorum. Uygulama note 3 üzerinden yapılmıştır. Root kısmı hariç diğer uygulamalar aynıdır.
1. Note 3 N9000q root edilmesi. teknolojidanismani.com sitesi tarafından eklenen aşağıdaki videoda anlatılan şekilde root yaptım. Root için gereken programlar videonun altında bulunan linkten indirilebilir.
– Bağlamadan önce; kies açıksa kapatıyoruz. Takınca açılırsa da kapatın. Kiesle işimiz yok.
– (Gerekmiyor) note 3 usb hata ayıklama modunu açın. Bunun için;
telefondan ayarlar–>genel–>cihaz hakkında—>yapım numarası yazan kısma 7 kez dokunuyoruz. (4. tıklamada 3 adım kala falan yazacak problem yok) Açıldı yazısından sonra bir geri ekranda geliştirici seçenekleri geliyor ve oradan usb hata ayıklamayı aktif edebilirsiniz.
– Daha sonra telefonu kapatıp bağlıyoruz ve videoda bahsedilen linkten indirdiğiniz odin programını yönetici olarak çalıştırın.
– program açıldıktan sonra (telefon kapalı ve pc ye bağlı) ses kısma+menü+kapatma düğmelerine basarak telefonu açıyoruz.
– ilk ekranda bize devam edip etmek istemediğimizi soruyor. Ses açma tuşuna basın (tabi devam etmek istiyorsanız)
Daha sonra videoda anlatılanları yapın.
2. Root işleminden sonra telefonu açıyoruz.
Menüye SU adlı superuser programı eklenmiş olacak. (sizi tam yetkili yapan program)
Programı açıp güncellemeleri yapın ve knox u devre dışı bırakmak ister misiniz diyecek evet diyin.
3. Bu işlemlerden sonra google play store dan DiskDigger adlı silinen resimleri kurtarma görevini yerine getirecek olan uygulamayı indiriyoruz. Kurtarmayı sadece telefon ile yapacağız, bilgisayar kullanmadan.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.defianttech.diskdigger
4. Programı açınca tarama (önce su programı izin isteyecek en uzun süre veya süresiz izin verin) yapılmak istenen bölümün seçilmesi gerekiyor. Burada ram ve system sürücüleri gözüküyor. Bu satırlarda Sizin seçeceğiniz 27 Gib yazan (20 küsür gb olabilir) alanı seçmek.
Seçip scan diyoruz.
5. Açılan seçeneklerde jpg ve mp4 (hangisini/hangilerini taramak isterseniz seçin) formatını seçiyoruz. Bu formatlar ücretsiz diğer altta bulunan formattaki dosyaları indirmek için pro sürüm gerekli.
6. Tarama başladıktan sonra ekran ikiye bölünüyor ve üst kısımda bulunan silinmiş resimler sıralanmaya başlıyor.
En üstte bulunan dosya sayısı yazıyor. Orta kısımda tarama yüzdesi gösteriliyor.
Üst tarafta bulunan resimlere dokunursanız allttaki ekranda büyük hali gözüküyor.
Tarama bitene kadar bekleyin ki program donup kalmasın.
Üst ekranın sol tarafındaki seçme kutularından kurtarmak istediklerinizi seçebilirsiniz.
Seçtikten sonra alt ekranın alt sağında bulunan Save local seçeneğini seçip resimleri tekrar kaydetmek istediğimiz klasörü seçip kaydediyoruz.
Silinen resimleri kurtarmak olasılığının artması için üzerinden fazla zaman geçmemiş olması yararınıza. (bellek üzerine yazma-silme olmaması bakımından.