MahkemeHakem Heyeti Kararının İcra Marifetiyle Tahsili Dilekçesi Örneği (indirmek için üzerinde tıklayın.)
Kredi Dosya Masrafı nı icra ile almak için Için Icra Başvuru Dilekçesi Örneği
Daha önceki yazılarda bankalardan kredi masrafları ile ilgili dosya masraflarını nasıl gere alabileceğiniz hakkında paylaşımlarda bulunmuştuk. Fakat özellikle büyük illerde bu konuda yoğun bir başvuru olduğu için çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Bazı bankalar bazen ödeme yaparken bazen yapmaya biliyor. Bazen size karşı itiraz davası açabilirken bazen hiç bir tepki vermiyor ve ödemenizi de yapmıyor. Mesela; Türkiye İş Bankası Bir Başvuru Sahibine 700 TL öderken başka bir başvuru sahibine 250 TL yi ödemiyor. Garanti Bankası Bir Başvuru sahibine icra yolu ile başvuru da ödeme yaparken başka birine karşı “Sebepsiz Zenginleşme” gerekçesi ile karşı dava açıyor. Vakıfbank ise genelde hemen ödeme yapıyor. Bu farklılıklar tabi sizin kredi çektiğiniz şubede imzalamış olduğunuz sözleşmeler ile de ilgili.
Yazımızın konusu Tüketici Hakem Heyeti kararını aldıktan sonra yasal süresi içerisinde bankadan herhangi bir itiraz gelmemesi ve aynı zamanda müracaat etmeniz durumunda ödeme de yapmaması durumunda tahsil edebilmek için tek yolunuz icra yolu ile alma girişimlerine başlamaktır.
Hakem heyeti kararları ile icra dairelerinde direk olarak dosya açılabilmektedir.
Kredi dosya masraflarını Tüketici Hakem Heyeti kararına rağmen ödemeyen bankalar için karar ile birlikte icra dairelerinden dosya açtırabilirsiniz. Bu işlemi avukatlara vekalet vermek suretiyle de yapabilirsiniz. Fakat tahsil edeceğiniz meblağ düşük ise Vekalet ücreti ödemeden kendiniz de başvuru yapabilirsiniz. Avukata verdiğiniz zaman haklı bulunduğunuz taktirde avukatlık ücretleri de banka veya kurumdan tahsil ediliyor. Kendiniz İcra Dairesinde dosya açtırmanız halinde Başvuru harcı da bankadan tahsil ediliyor. Fakat dilekçeyi yazıp götürmez de orada arzuhalcilere hazırlattığınız dosya için ödediğiniz ücreti almanız biraz zor. Kredi Dosya Masraflarını Bankadan İcra Yoluyla Almak Maksadıyla İcra Dairesinde Dosya açtırmak için;
1. Başvuru Dilekçesi
2. Yarım kapak karton dosya
3. Dosya Harcı yatırmak (tahmini 20-30 TL ve Tahsilata ekleniyor.)
esas gerekli evraklar bunlar bunu haricinde istenen şeylerle ilgili icra dairelerinde yönlendirmeler yapılıyor.
Kredi Masraflarını almak ile ilgili yazılarımızı aşağıdaki ilgili yazılardan inceleyebilirsiniz.
Vakıfbank Kredi Masraflarını Geri Almak İle İlgili Yazı İçin Tıklayınız
Garanti Bankası Kredi Dosya Masraflarını Geri Almak İle İlgili Yazı İçin Tıklayınız